Information om brandskydd

Alla boende har nu fått ett kuvert med ”Viktig information om fastighetens brandskydd” från Brandsäkra. Vi ber er att noga läsa igenom informationen.

Är du intresserad av att göra förbättringar i föreningen?

Vi har fått upp nya tavlor i entrén och flera boende har sagt att de gillar dessa. Om du har liknande idéer – eller något helt annat – som du tror kan göra föreningen ännu trevligare att bo i, fundera då på om du vill bli en del av nästa års styrelse.

Brandvarnardagen 1 december

Den 1 december är det brandvarnardagen. Dagen är instiftad i Sverige men också i övriga Norden för att uppmärksamma vikten av brandskydd i hemmet, Undersök era brandvarnare så att de fungerar. Trappstege finns att låna i tvättstugan för den som behöver.

Kontakta jourfirman endast i nödfall

Tänk på att kontakta jour firman enbart om det föreligger akuta problem som kan orsaka fastigheten skada eller personskada. Om du är osäker kontakta gärna någon i styrelsen.

Skydd på dörrhantagen

“Dörrhandtags-skydd” kommer att sättas på lägenhetsdörrarnas handtag i syfte att skydda mot att dörren slår i väggen eller grannens dörr.

 


Tack för städdagarna

Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla som var med på städdagen! Även ett tack till er som städar vid annat tillfälle. De som på olika sätt deltog gjorde ett fantastiskt jobb, mycket trevligt samarbete för alla är så positiva.

Under dessa dagar träffar man också grannar som man kanske inte talat med tidigare. Det blir rent i allmänna utrymmen och trädgård görs fin. Städdagarna är viktiga för att underhålla vår trivsamma miljö och spara på föreningens pengar då vi slipper köpa in arbetet.

 

Brandsäkerhet

Styrelsen har under året arbetet med att ta fram en underhållsplan för fastigheten och då ingår kontroll och löpande underhåll av brandsäkerhet. Styrelsen tar hjälp av företaget Brandsäkra för att få hjälp med att lägga grunden till ett fungerande brandskyddsarbete med underhåll.

 

Cyklar i entrén

Entrén får inte användas som cykelparkering, inte ens för korta stunder.